Un secol de viață

Un secol de viață

 

E greu să numeri până la 100, dar să trăiești clipă de clipă, ceas de ceas și an după an până ajungi la 100. Împovărați de griji și ani, bătrânii noștri care au ajuns să ducă pe umeri un secol de viață poartă și povara sacrificiilor făcute în lupta cu poverile și grijile vieții, uneori cu bucuriile. Sacrificiile făcute în atâta amar de ani cuprind noianul de amintiri, dragostea pentru familie, pentru copii și nepoți, grijile pentru ziua de mâine, poverile pentru asigurarea traiului, vremuri încrâncenate și suferințe pricinuite de războaie, de sărăcie și de suferință socială.

Bătrânețea vine cu griji, singurătate, suferințe și nevoi. Rămâne ca familia  și comunitatea să le fie sprijin și suport moral. Să le lumineze anii ce le-au mai rămas, să le aducă mici bucurii, un dram de respect, dragoste și recunoștință, să nu uite că bătrânii sunt aurul viu al unei națiuni.

 Asociația CARP Sighetu Marmației promovează în permanență grija pentru nevoile materiale și economico-sociale și culturale ale membrilor săi. Pentru recunoașterea valorii umane a seniorilor asigură suportul material prin ajutoarele nerambursabile și proiecte cultural-educative de suflet  printre care  și „Senior 100” prin care îi sărbătorim pe membrii noștri care au împlinit 100 de ani de viață. Sărbătorirea a avut loc în localitățile de domiciliu, cu ocazia zilei de naștere.

– La Călinești – d-na Nemeș Palaga, agricultoare, la 13.10.2023;

– La Rozavlea – d-nul Caia Niculai, agricultor, la 31.10.2023.

Sărbătoriții au fost felicitați de conducerea CARP și de Consiliul Local.

Au beneficiat de un premiu în bani, o diplomă aniversară, un buchet de flori și un tort festiv.

Le dorim, în continuare, mulți ani cu sănătate și să aibă o viață frumoasă și liniștită.

Conducerea As. CARP Sighetu Marmației

președinte, ec. Haidu Valentin